מה ההגדרה של רשות הרבים בשבת

שאלה:

בוקר טוב לרבנים העונים שאלתי היא לגביי טלטול בשבת ביישוב שאני גר יש עירוב ואני מקפיד לא לטלטל מרשות הרבים מהתורה לרשות היחיד ברחוב שלי ביישוב יש 3 בתים השאלה היא לגביי הרחוב הרחוב עצמו בנוי על שטח שחלקו עפר וחלקו שביל בטון רוחב השביל של הבטון הוא בערך 2 מטר האנשים הולכים רק בשביל אבל לפעמים גם יורדים בערך 1.5 מטר לכול צד כלומר סך הכול 5 מטר סך הכול פחות מ טז אמה הדרך עצמה כולל השביל והעפר היא בערך 10 מטר כלומר יש בה טז אמה השאלה האם נתייחס לכול השטח גם במקום שאנשים לא הולכים השאלה האם זה רשות הרבים או כרמלית כמובן שלא עוברים בדרך 600K איש ביום אשמח לתשובה אם מקורות

תשובה:

שלום וברכה

ברור שזה לא רשות הרבים דאורייתא, הדרך עצמה אין בה ט"ז אמה ומה בכך שיש לידה שדות… המקום הזה נחשב צידי רשות הרבים, שכיון שלא ניחא לבני רשות הרבים ללכת שם, זה לא חלק מהרשות, ראה סי' שסא סעי' ב. זאת מעבר לעובדה של המנין האנשים.

שבוע טוב.