עירוב חצרות למי שאינו מבני העיר

שאלה:

חייל ההולך מהמוצב ליישוב קרוב עם נשק {נניח שלקח אותו ממקום פטור לרה"י} האם יכול לטלטל בתוך היישוב שיש בו עירוב באופן חופשי למרות שלא השתתף בעירוב חצרות?

תשובה:

ברור שאפשר לטלטל בתוך הישוב, זה רשות היחיד גם אם היא לא שלך… העירוב חצרות מוקנה לכולם. הבעיה היא ראשית יציאה חוץ לתחום, מאוד מצוי, שנית לא הבנתי מדוע זה מקום פטור ולא כרמלית לפחות?

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה מצאתי התיחסות
    ביאור הלכה סימן שנג
    * ועירבו – הנה המ"א כתב דלמ"ד דמותר להחליף דרך מקום פטור שרי אפילו לא עירבו והוא מסימן שנ"ה ס"ג בהג"ה הנובע מדברי המרדכי אבל רבים מאחרונים מפקפקין בזה עיין בספר מאמר מרדכי ונהר שלום וא"ר וכן הגר"א בביאורו בסימן שנ"ה מצדד להלכה כדעת הרשב"א ודלא כהמרדכי עי"ש:
    לכאורה יוצא שכיון שאין עירוב בין שני היישובים אסור