קידוש במקום סעודה בבורקס / קביעות סעודה / תפילה בישיבה

שאלה:

1. האם בבורקס יש את כל שלושת התנאים לפת הבאה בכיסנין? זה נכסס? 2. אדם קידש על ואכל 2 בורקסים. האם יצא ידי חובת סעודה שנייה בשבת? במידה ולא, האם יצטרך לאכול את הסעודה לפני חצות, למרות שאכל את הבורקסים מוקדם יותר? 3. אישה שהתפללה שחרית ובלילה אין לה כח. האם עדיף שתתפלל ערבית בישיבה או שלא תתפלל בכלל?

תשובה:

שלום וברכה

בורקס אינו נחשב דק ונכסס, זה בצק בהחלט פריך למרות שהוא בצק עלים.

בוקרס מועיל בשביל להחשב קידוש במקום סעודה, שלזה מספיקה אכילת מזונות ולא צריך פת, אבל כדי שיחשב כסעודה שניה במקום לחם, יש לאכול כשיעור קביעות סעודה, על שיעור זה ראה כאן. השיעור מהבצק ולא מהתפוחי אדמה. אבל אין בעיה של חצות, ברגע שעית קידוש ואכלת מזונות לא חייבים לאכול את הסעודה השניה לפני חצות דוקא!

בורא עולם ישלח לה בריאות… אין לה כח לעמוד חמש דקות קשה לי להאמין… נשים לא חייבות להתפלל ערבית, אבל אם היא רוצה להתפלל שתעשה זאת כהלכה.

ברכה והצלחה.