טופס הזמנת תיווך

שאלה:

שלום הרב : רציתי לדעת אם המסמך בסדר לפי הלכה .תודה טופס הזמנת שירותי תיווך הננו מזמינים מ: __________, סוכן תיווך נדל״ן, ת.ז: ____________ רישיון מס: ___________ נייד: _____________ שירותי תיווך עבור הנכס הרשום להלן כדלהלן: קונה / שוכר פרטי המזמין/נה שם מלא ______________ ת.ז. _______________ טלפון ________________ 1. -אני הח״מ מבקש/ת בזה כי תפעלו בשמי ועבורי למציאת נכס כמפורט להלן. התחייבותי זו הינה לתשלום דמי תיווך בסכום המצוין מטה, מיד לאחר חתימת הסכם מחייב לרכישה / שכירת נכס בנדל״ן / מקרקעין. 2. -הנני מצהיר/ה כי הנכס המצוין מטה הוצע לי לראשונה ע״י משרדכם. 3. -ידוע לי כי הנתונים שמסרתם לי ביחס לנכסים שהצעתם לי לרכישה / השכרה, לקוחים מכל מדיה אפשרית ואין לי כל התנגדות לכך.. 4. -הריני מאשר/ת מצהיר/ה בזה כי אתם הייתם הגורם המרכזי שהביא להתקשרות ביני ובין בעלי הנכס וכי אם וככל שיהא נכס שברצוני לרכוש ו/או לשכור, תחול עלי החובה להתייעץ עם בעלי מקצוע שונים, לרבות עו״ד ו/או מהנדס וכן לבדוק בעצמי ברשויות השונות את הזכויות בנכס, לרבות מצבו המשפטי ו/או הפיסי ו/או התכנוני. -5. מוסכם כי שכר טרחתכם יעמוד '% בצרוף מע״מ מכל עסקה בה ארכוש נכס, או בגובה דמי של חודש אחד, בצרוף מע״מ, בגין הסכם שכירות. . השכרה לתקופות קצרות * השכרה עד חודש— דמי התיווך = 10% ממחיר העסקה .בתוספת מע"ם. **השכרה מחודש עד 10 חודשים— דמי תיווך= 10% עבור כל חודש השכרה ב תוספת מע"ם. חוזה להשכרה עם אופצי'ה להארכה: חוזה לתקופה קצרה עם אופצי'ה להארכה לחודשים נוספים עד שנה, ישלמו השוכרים גם על תקופת ההארכה 6-הנני מצהיר/ה כי במידה ואחתום על הסכם מחייב לעניין נכס שהוצע לי על ידכם, אזי חובת תשלום דמי תיווך תחול עלי גם אם מכל סיבה שהיא יבוטל אותו הסכם. 7- הנני מתחייב/ת שלא למסור כל מידע לצד ג׳ שהוא ביחס למידע שקבלתי מכם, אלא לשם קיום העסקה על ידי או מטעמי ותוך התחייבות מלאה לתשלום דמי התיווך כאמור בהתחייבות זו. אחרי שהמתווכ/ ת מחתימ/ה את המזמינ/ה על הנכסים שיופורטו למטה והלקוח מעוניין בנכסים אלו, גם אם יקרה שהקונה או השוכר לאחר מכן יראה שאותו הנכס שהמתווכ/ת הראה/תה לו, מפורסם באמצעות שילוט על הנכס או בקירבתו או במודעה באתר אינטרנט או במודעה בעיתון או בכל מאגר מידע או בכל אופן שהוא — — -המזמינ/ה ישלם את דמי התיווך במלואם! המזמינ /ה מתחייב לא למסור לגורם כלשהו (למישהו אחר) שום מידע שקיבל מהמתווך בנוגע לנכס. להלן פרטי הנכס רשימה הנכסים שהוצגו תאריך כתובת מחיר בעל הנכס חתימה 1 2 3 4. תאריך…………………….. חתימה………………………….

תשובה:

שלום וברכה,

בסעיף 7 אם הלקוח יעביר את המידע לאדם אחר, מדוע שאדם האחר יתחייב לשלם דמי תיווך, הרי הוא לא בהתקשרות עמכם. כדאי להוסיף שאם הלקוח השני יסרב לשלם הרי שהלקוח שמעביר את הדירה מתחייב לשלם בעצמו את תשלום התיווך. והתחיבות זו תהיה מעכשיו ודלא כאסמכתא.

כמו כן ראוי לפרט שאם יהיה דו"ד ידונו אצל בורר… או בית דין… ולא יוכל הנתבע לשום בית דין חילופי.

כמו כן לכתוב שכל ההסכם זה כפוף להיתר עסקה ברית פנחס.

בהצלחה.