קניתי ספר שיש עליו ותמת של ספרייה

שאלה:

ברשותי ספר קדום, שיש עליו חותמת של ספריה, אני רכשתי אותו במכירת של ביכנ"ס, ודאי ששנים רבות הספר לא שם, יתכן שנקנה כדין ממנה ע"י מאן דהו, מה הדין ?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר רכשת ספר במכירת בית הכנסת, יש להניח שהספר היה שייך לבית כנסת, ואינו גזול ביד הבית כנסת. ולכן מותר לך להחזיקו בידך.

בהצלחה.

מקורות:

הפוסקים התירו לבתי כנסיות למכור ספרים פרטיים שעזובים בבית כנסת מטעמים שונים. וכאשר קנית ספר מהבית כנסת, למרות שיש עליו חותמת של ספריה אחרת, יתכן והספר נמכר על ידיד הספריה לאדם פרטי, ונשאר בבית כנסת. ולכן אם לא ידוע לך בבירור שהספר גזול מותר לך להשאירו בידך.

בהצלחה.