החלפת מיטות לפני ימי הנידה

שאלה:

שלום כבוד הרב, בימי הטהרה בעלי הצטנן וישן בסלון. ניצלתי את אותם ימים לישון במיטה שלו (צד ימין) כי היא קרובה יותר לעריסת התינוקת. לאחר מס' ימים הפכתי לנידה. האם מותר לי להמשיך לישון במיטה שלו בצד ימין והוא ישן במיטה שהיא בדר"כ המיטה שלי (צד שמאל)? פשוט אסור לאישה נידה לשכב על מיטת בעלה לפניו וכבר לא ברור לי כ"כ מי המיטה של מי….? – המיטה שכל אחד ישן עליה בדר"כ או המיטה שישנתי עליה בימים האחרונים שלפני הנידה? על איזו מיטה אסור לי לשכב לפניו? על המיטה שהיא בדר"כ שלי (שמאל) או המיטה שישנתי עליה מס' ימים לפני הנידה והיא בדר"כ שלו (ימין)? האם יכולתי להמשיך גם בימי הנידה להמשיך לישון על המיטה בצד ימין ליד התינוקת והוא ישן במיטה שהיא בדר"כ שלי (שמאל)? המון תודה

תשובה:

שלום וברכה

האיסור אמור ביחס למיטות הקבועות שלכם, מה שהחלפת באופן זמני לימים מספר אינו מספיק כדי להתיר להמשיך לישון על מיטתו של הבעל בימי הנידה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בודאי. בכל אופן בו האשה נאסרת לבעלה, גם אם זה רק מחמת כתם באופן המחייב שמירת דיני נדה, יש להקפיד על כל הדינים וההלכות.