על אלו אבדות צריך להכריז- ומה עושים אם לא איתרו את המאבד

שאלה:

שלום רציתי לשאול הרבה פעמים אני מוצא דברים ורוצה לקיים השבת אבדה אני תולה פתק ואף אחד לא מתקשר ורציתי על צריך לעשות השבת אבדה ועל מה לא?

תשובה:

שלום וברכה,

חפצים שיש בהם סימן יש להכריז עליהם. ואם אין בהם סימן אין חיוב מצד ההלכה להכריז עליהם.

בחפצים שיש בהם סימן יש לפרסם בעיתון מקומי, או לתלות פתק. והיה אם לא נמצא האובד, אם מדובר בחפץ נדיר שלא נמצא כדוגמתו בשוק צריך לשמור את האבדה לצמיתות. ואם החפץ אינו נדיר וניתן למצוא חפץ זהה אחר בשוק, יכול לשום את דמי האבדה, וירשום את מחיר האבדה במקום שמור, ואז יוכל לקחת את האבדה לעצמו. ואם בעתיד יגיע האובד ויתן סימנים, יתן לו המוצא את דמיו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רסז סעיף א.