ביקור אצל רופאה שאינה לבושה בצניעות

שאלה:

שלום וברכה, ושנה טובה, עקב טיפולים רפואיים של אשתי אני מלווה אותה בבית החולים ובביקורי הרופאים שם. שאלתי האם מותר לי להיכנס איתה לרופאה שאינה לבושה בצניעות [במידה ולא פ"ר שיגרום לי הרהור, אלא שהיא אינה מכסה את כל המקומות שצריך]. מאחר ויש לי צורך גם לשאול ולהבין לגבי הטיפולים – האם אני מחוייב לדבר איתה בעצימת עיניים או הסתכלות לרצפה, אינני בטוח אם דבר כזה יתקבל אצל הרופאה. תודה רבה.

תשובה:

אכן, זה ודאי בכלל ליכא דרכא אחרינא ומותר לך להכנס איתה ולשוחח עם הרופאה, אתה לא יכול לנהוג באופן חריג, תמנע מהסתכלות שאינה נצרכת אבל תתנהג נורמלי זה חשוב גם בשביל הטיפול עצמו.

רפואה שלמה ושנה טובה ושמחה בכל מילי דמיטב!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה,
    אך לא הבנתי את ההיתר, הרי ליכא דרכא אחרינא מתיר רק אם לא בהכרח יראה
    [כך נכתב בתשובה אחרת באתר: "היסוד הוא, שכל דבר נצרך שלא ניתן לקבלו במקום אחר, מותר ללכת למקום כזה, ובלבד שלא יראה בו מה שאסור לראות! כלומר ליכא דרכא אחרינא מתיר ללכת בהסתמך על כך שהוא עוצם עיניו מלראות ברע, אבל כאשר בהכרח יראה מראות אסורות ויעבור על איסור כל שהוא [אשה שאינה צנועה ויש בה טפח מגולה אסור בה אפילו ראיה בעלמא ולא רק הסתכלות] אין היתר גם בדליכא דרכא אחרינא"],
    וכאן שהיא לבושה בשרוולים קצרים וכו' אין לי אפשרות שלא לראות טפח מגולה – אם לא שאעצום עיניים וכו'.
    מצד שני באמת – כאן זה שעת הדחק יותר גדולה מסתם מקרה של ליכא דרכא אחרינא שפטור מלטרוח.
    שוב תודה על העזרה.

  2. דעת הרשב"ם בבא בתרא ידועה שמתיר גם אם יראה, אמת שלהלכה מחמירים בזה אבל כאשר יש צורך רפואי יש על מי לסמוך.