בקשת מחילה מנפטר

שאלה:

שלום רציתי לדעת אני דברתי על הרבי מחבד ושאלתי חבר חבדניק והוא אמר ששולחים לאוהל ויש אדם שמניח על הציון האם זה מועיל או לא להניח על הציון

תשובה:

בהלכה אין כזה דבר להניח באוהל, יש לבקש מחילה לכתחילה על קברו בפני עשרה אנשים, אני מניח שזה קשה כי אתה גר בארץ, אז תעשה את זה כאן ולא על קברו, תאמר חטאתי כלפי הרבי מחב"ד וכלפי אלוקי ישראל ואני מבקש מחילתו.