מילגת כולל לאברך שאינו עני

שאלה:

שלום רב האם אברך שאינו בגדר "עני", וב"ה איננו נזקק, יכול ליטול מלגה מהכולל? לכאור' הכסף שנתרם לכולל מסתמא ניתן מכספי מעשר, וא"כ איך מי שאינו "עני" יכול להנות מכספי מעשר?

תשובה:

שלום וברכה

כל אדם שיושב ולומד בכולל, גם אם האשה עובדת, יש לו צורך בכסף הזה והוא מסייע לו להמשיך וללמוד, הן מבחינה טכנית, הכסף נדרש, הן מבחינה מורלית, גם אם אדם אינו נזקק ממש הוא צריך תמריץ בסיסי כדי להקדיש את חייו ללימוד, זה גם יוצר מסגרת מחייבת וכו'. אין ספק שרק כך ימשיך ללמוד לאורך ימים. וכספי המעשר אינם צריכים לשמש רק למי שעני ממש בהגדרה המדוייקת, אלא גם ררריבוי לימוד תורה ותמיכה בלומדי תורה בכלל זה.

שבת שלום.