קבלת פיצוי מחברת הביטוח על מחשב תקול שניזוק בנזקי מים

שאלה:

שלום הרב, מחשב נמסר לבדיקה במעבדת מחשבים, נמסר שלוח האם תקול וביקשנו להימנע מלתקן. אדהכי והכי, היה פיצוץ בצנרת אצלם, והם מעוניינים לתבוע את הביטוח אף על המחשב הזה, שבאמת הוא תקול, ולפצות אותנו במחשב חדש לגמרי. האם מותר לקבל מהם? האם עצם זה שהכסף כולו מעורבב ולא באמת מקבלים פה פיצוי לפי שווי המחשב המקורי שלנו (ודאי שלא דיווחו להם על סוג המחשב המדוייק, כמה הוא משומש, כמה השווי שוק שלו, וכמובן לא על התקלה) מועיל במשהו? אם מותר, האם ממידת חסידות להימנע?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לנפח או לשנות נתונים כדי להוציא מחברת הביטוח מעבר למגיע. נכון שלרוב חברת הביטוח לא יורדים לערך החפצים, אך צריך לספר להם שהמחשב היה טעון תיקון. ורק אז לקבל כפי מה שירצו. יתכן ולא אכפת להם מצבו של המחשב, אך יש להודיע זאת תחילה. וכל זה לא ממדת חסידות אלא מעיקר הדין.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במקרה הזה המעבדה לא הודיעו לחברת ביטוח וכבר קיבלו פיצוי, למרות שאמרתי להם שאני לא מעוניין, אומרים לי קח מחשב חדש במקום מה שנהרס לגמרי, זה האופציה – מותר לי לקחת כיון שאת ההונאה הם עשו, או לא?