הבטיח לחפש חפץ שנשכח על ידי בעליו, אך שכח

שאלה:

בני בן ה-9 שכח בגינה חפץ וכשחזר הביתה מפעולה נזכר בכך וביקש מהמדריך שלו שימצא לו את החפץ, שכן הוא במילא אמור לעבור ליד הגינה בדרכו הביתה. המדריך הבטיח שיחפש ויחזיר לו. בני סיפר לי ואני שכחתי מן העניין. לאחר מספר ימים שאלתי את המדריך מה עם החפץ והוא אמר ששכח לחפש והוא מרגיש אשם ורוצה להחזיר לי את שווי החפץ. אמרתי לו כמה פעמים שאני לא חושבת שהוא צריך, אך הוא אמר שבשביל ההרגשה שלו הוא רוצה. והעביר לי את הסכום. זה בסדר להשאיר אצלי את הכסף?

תשובה:

שלום וברכה,

אין לי מספיק פרטים בסיפור כדי לדעת האם המדריך יהיה חייב לשלם על אובדן חפץ. אבל אם מצד עצמו מוכן לשלם, אין שום מניעה לקבל ממנו את תשלום. מסתבר שהוא מעוניין לשלם גם אם מבחינת הלכה אינו חייב.

בהצלחה.