יד ביד עם אשתו ברחוב

שאלה:

שלום לכבוד הרב. האם יש איסור לבעל ואישה להסתובב יד ביד ברחוב?

תשובה:

שלום רב,

לא אין איסור. זה גם לא נכלל במה שכתב הרמ"א אבה"ע סי' כא סעי' ה': "יש אומרים דאין לנהוג אפילו עם אשתו בדברים של חבה, כגון לעיין ברישיה אם יש לו כינים, בפני אחרים". אולם יש ציבורים שזה לא מקובל לעשות כך למרות שכאמור אין בזה כל איסור.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כתוב והייתם נקיים מה' ומישראל. אסור לאדם לגרום שיחשדו אותו שמיקל בענינים של חוסר צניעות וחוסר יראת שמיים. ובמעשה זה הוא מראה עצמו שמשתייך לאנשים קלי הדעת המזלזלים במצוות וצריך להסיר ממנו לזות שפתיים. ולא כל דבר צריך לימדד בפן ההלכתי גרידא.
    בברכה ובהבנה.

  2. לא הבנתי למה זה פחות חיבה ממעיין ברישיה אם יש לו כינים.
    לעיין גם אמא שלי עושה לי, יד ביד רק עם אשתי…. ודאי דהוי חיבה….