מזוזות בגן ילדים או בית ספר

שאלה:

שלום רב ! שאלה למעשה דחופה ! א) לגבי מזוזות איזה רמה של הידור צריך לגן ילדים שלא ישנים שם בלילה? המדובר בגן של עיריית פתח תקוה, ולמשל הביאו לי 2 מזוזות בשביל לשים שם והן כתובות כתב ספרדי בינוני כשר(שאלתי מגיה מוסמך)? ב)והאם זה משנה אם אני אשכנזייה ? מה הקריטריון תודה רבה !

תשובה:

שלום וברכה

חיוב מזוזה בגן הילדים או בבית ספר הוא אכן לא ברור ולמעשה יש לקבוע ללא ברכה, משום כך גם די במזוזה פשוטה שודאי כשרה אף שאינה מהודרת, וגם אם הכתב ספרדי זה בסדר בשבילך.

מקורות:

בשו”ע סי’ רפו סעי’ יא כתב שחנויות פטורות ממזוזה כיון שאין נמצאים שם בלילה. אולם, בקובץ בית לוי ח”ב תשנ”ג הובא בשם הגר”ש וואזנר שדן זה אינו אמור אלא באופן שלא נותרים חפצים בחנויות, אבל במציאות כיום שהתלמידים משאירים חפצים בבית הספר, יש לקבוע בו מזוזות בלי ברכה.