פתח שיש בו משקוף רק בצד אחד – אם חייב במזוזה

שאלה:

שלום וישע רב. באחד הכניסות לבניין המגורים המשותף מתחילה היה משקוף ממתכת והיתה קבועה בו מזוזה אך אחד הדיירים או דיירים עקרו את המשקוף כולו כדי לאפשר הכנסת או הוצאת רהיטים או מוצרי חשמל שאי אפשר היה להכניסם בלי לפרק את המשקוף כולו. (בצורת ח) וכעת נוצר פתח שמצד שמאל הנכנס יש פצים אחד שמתחבר עם המשקוף העליון אך בצד ימין הנכנס ישנו קיר שנמשך לפני הפתח ואחריו.האם נחשב למקום פטור או יש לקבע בו מזוזה בלי ברכה.ונפ"מ אם זה נחשב למקום פטור האם דירי הבניין חייבים להשתתף בהוצאות אם רצה אחד מדיירי הבניין לקבע שם מזוזה. או שועד הבית קבע שם מזוזה שלא מדעתם.מה הדין? בברכה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

במקרה ההפוך, שיש פצים בצד ימין הנכנס, יש לקבוע מזוזה ללא ברכה, אבל במקרה שלכם אין צורך במזוזה.

מקורות:

ראה טור סי' רפז וש"ך  וט"ז שם ריש הסימן.