הסגרת עובדת זרה למשטרת ההגירה

שאלה:

שלום וברכה. אמא שלי עוברת הטרדות מעובדת זרה שעבדה בעבר אצלנו. הדבר פוגע בבריאותה הפיזית והנפשית. למיטב ידיעתי העובדת שוהה כעת בארץ באופן לא חוקי. אני רוצה להלשין עליה למשטרת ההגירה כדי שיסלקו אותה מפה. יחד עם זאת, למיטב ידיעתי יש מישהו אחר שמעסיק אותה כעת והוא עלול לקבל קנס כספי על כך שהעסיק אותה ללא אישור. האם הדבר מותר ?

תשובה:

במקום לפנות למשטרת ההגירה ולהזיק לאותו אדם, תפנה אליו בצורה נעימה ותסביר לו שאם הוא לא יגרום לכך שהאשה הזו תעלם מהשטח ולא תדבר שוב עם אמך, לא תהיה לך ברירה אלא להסגיר אותה וחבל… אני מניח שהוא ידע לטפל בזה.

בהצלחה