אכילה עם אשתו נידה מקערה אחת

שאלה:

שלום רב לבני ספרד מותר שיורי מאכלה אמנם יש להזהר מאיסור "קערה אחת" ובט"ז הביא דוגמא קערה עם חתיכות קטנות "שהוא נוטל אחת והיא נוטלת אחת וכך עד גמר האכילה", שאלתי, אם אני אוכל במבה משקית והיא ממתינה עד שאעביר לה את השקית ואז היא לוקחת את השקית ואוכלת מעט ואני ממתין עד שתחזיר לי את השקית (לדוגמא באותובוס) האם זה נחשב לאוכלת עימו או רק כשכל אחד לוקח מתי שרוצה ולא צריך להמתין עד שהשני יסיים רק אז נחשב לאוכלת עימו וכט"ז שהוא נוטל אחת והיא נוטלת אחת וכל עד גמר האכילה.

תשובה:

שלום וברכה

בס' פתחי מגדים פרק ג סעי' סד החמיר באכילה מקערה אחת גם כאשר זה לא באותו הזמן וכמו שהצגת, ולמד כן מדברי הט"ז שהזכרת והש"ך שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה מהט"ז שם משמע להיפך שהרי כתב הוא נוטל אחת והיא אחת וכך עד גמר האכילה משמע בלא שתמתין לו אלא נוטלת אחד הוא ואחד היא