כתם קטן על נייר קינוח

שאלה:

לכבוד הרב אשתי טהורה, אבל היא רואה דם קטן בנייר הטואלט (על דילוג על גלולה נגד חיידקים) השאלה היא אם אני יכול לקיים יחסי מין איתה תודה רבב

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי לגבי כתם על נייר קינוח יש דעות חלוקות, לפי הוראת רבותי, אם הקינוח נעשה מיד לאחר הטלת מי רגלים בלי להמתין כחצי דקה יש לחשוש גם בכתם קטן, ואם היתה המתנה כזו, רק בשיעור גריס שהוא מעט יותר ממטבע של שקל אחד – 19 מ"מ. אמנם רבים נוהגים שלא לחשוש לכך, וגם בלי המתנה חוששים רק בגודל גריס, ראה חלק הבירורים שבסוף ספר מראה כהן מאמר ארוך על כך, ויש שנהגו כלל לא לחשוש לכתם על נייר קינוח שאינו מקבל טומאה, וכל אחד יעשה בענין זה כהוראת רבותיו.