ברכה על סלט העשוי ממינים שונים שברכותיהם שונות

שאלה:

סלט ירקות שיש בו חתיכות אבוקדו או שקדים (וכן לגבי תמרים או פרי משבעת המינים), מה ברכתו? (האם יש מחלוקת בין הפוסקים? ואם אפשר לקבל מראה מקום)

תשובה:

שלום וברכה

הכלל בענין זה מאוד פשוט, כאשר יש לך מאכל אחד שמורכב משני מינים שברכתם שונה, כמו סלט ירקות עם שקדים, הברכה היא לפי הרוב, ואם הרוב אדמה הברכה היא אדמה, אא"כ המין המועט הוא מזונות, ברכת מזונות חשובה ואפילו שזה המיעוט הברכה היא מזונות, אלא אם כן זה רק תבלין וכדומה.

מקורות:

ראה משנה ברורה תחילת רח ותחילת ריב.