שמירת הברית

שאלה:

אם אני שומר על העיניים ולא נוגע באיבר אני נקרא שומר הברית? 2.האם מותר להסתכל על קרובות משפחה? 3 האם מותר להסתכל על דמות מצוירת לא צנועה?

תשובה:

שלום רב,

מה שנקרא "שומר הברית" זה שאינו מוציא שז"ל. כמובן שהעיצה לכך הוא מה שאתה מתאר כאן, שמירת העיניים. לגבי שאלתך האם מותר להסתכל על קרובות משפחה, כאשר מדובר על קרובות כמו אמא, סבתא, אחות וכד', זה כתוב בשוע אבה"ע סי' כא שאין בזה איסור שהרי הם לא יביאו אותו לידי הרהור. אולם שאר הקרובות אסור כמו כל אישה זרה אחרת.

לשאלתך, אם מותר להסתכל על דמות מצוירת. השאלה היא כמובן אם זה עלול להביא אותך לידי הרהור, זה אסור. אבל אם לא, מותר.