גבולות בגילוי עריות

שאלה:

שלום הרב. שאלתי היא כזו: אני אישה נשואה והייתי בקשר מיני עם גבר זר. הגבול היחיד היה חדירה. ז"א שחוץ מביאה עשינו הכל. שאלתי היא האם נאסרתי על בעלי? מה הגבולות ואיך אדע הלכה למעשה? תודה.

תשובה:

שלום רב,

לא. לא נאסרת על בעלך משום שלא היה ביאה. אלא אם כן היתה ביאה מאחור שזה נחשב לביאה גמורה.

אבל נוסח השאלה מאד מטרידה. כאילו את רוצה סוג של הוראות מה ניתן לעשות חלילה ועדיין לא להאסר על הבעל. אז חשוב להדגיש, שהאיסור של קשר כזה הוא איסור חמור של אשת איש למרות שלא היה ביאה. לדעת רוב הפוסקים גם ללא ביאה ממש זה איסור דאורייתא! כך שתשובה עמוקה ושלמה את חייבת לעשות באופן מיידי למרות שלא נאסרת לבעלך.