חתימה בחוזה עבור המתחייב

שאלה:

האם אני (עורך דין) יכול לחתום במקום חבר שלי על צ'יק או על חוזה שכירות? כמובן שהוא מסכים ומבקש ממני לחתום במקומו.

תשובה:

שלום וברכה,

לחתום על חוזה שכירות או על ש'יק עבור אדם אחר, אם הצד השני מודע לכך, ויודע שאתה חותם עבור חבר ומקובל עליו שהוא מתחייב בכך, מותר. אם הצד השני לא יודע, קיים חשש שאם יתגלו דו"ד בין הצדדים יוכל המתחייב לומר שאין זו חתימת ידו ולא התחייב, ובכך לגרום הפסד לצד השני, ולכן אסור לעשות זאת.

בהצלחה.