באג במכשיר תיקוף

שאלה:

שלום
יש לחברות התחבורה תעריפים שונים לחופשי חודשי לפי מקומות.
הטענתי רב קו לפי תעריף מוזל וזה עבד לי בתיקוף, ולאחר תקופה ארוכה מאוד הפסיק לעבוד ובחברה אמרו לי שזה בגלל שאני גר במקום ששייך לתעריף היקר.
לשאלתי איך זה עבד לי עד עכשיו אמרו שכנראה באג במערכת. השאלה אם אני חייב להם את ההפרש על החודשים שזה עבד לי או שזה בעייתם שזה עבד.
ובמידה וחייב, למי לשלם? לחברה? למשרד התחבורה?

תשובה:

שלום וברכה,

כיום תשלומי הנסיעות הם למשרד התחבורה ולא לחברה. לפי כללי משרד התחבורה אם לא עבד המכשיר תיקוף, או שהמערכת לא הייתה תקינה אין חובה לנוסע לשלם וגם לא להשלים את התשלום בנסיעה אחרת. ולכן אם המכשיר תיקוף קיבל את ההטענה שלך, אתה לא צריך לשלם יותר.

בהצלחה.