ברכה על מלח בסיום הסעודה

שאלה:

שלום כבוד הרב, בקשר למנהג לטעום גרגיר מלח בסיום הסעודה (לקיום זיכרון הלימוד). האם צריך לברך על זה? לכאורה, יש סוג של הנאה בזה. אבל מלח זה גם בא מחמת הסעודה / נאכל עם הפת. גם, לפעמים, בשביל להתפיס את הגרגיר באצבע, אז מרטיבים קצת את האצבע עם הלשון. אז אולי הגרגיר דינו כמשקה? תודה. ❓ ותשובה קצת קשורים לנושא: http://halachayomit.co.il/he/QuestionDetails.aspx?ID=3084

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אין לברך כי לא נהנים ממנו. לגבי אם הוא נחשב כחלק מהסעודה, זה קשור לכאורה לספק הידוע לגבי סימני ליל ראש השנה, שדנו הפוסקים במיני הירקות שבהם שבאים בדרך כלל כחלק מהסעודה ועשכיו אוכלים אותם בתור סימן, האם מברכים עליהם בסעודה, ואין בענין זה הכרעה ברורה. הכי טוב לאכול את הגרגיר הזה עם מעט לחם, מי אמר שזה לא טוב בשביל הסגולה?