שירת נשים קרובות

שאלה:

האם מותר לשמוע שירת נשים קרובות לא מדרגה ראשונה? שירת דודה, אחי האב או האם, שירת אחיינית, בת האח/ות. האם אסור על הנשים לשיר במקרה שיש חשש שישמע אותם הקרוב בביתן?

תשובה:

שלום רב,

כל אלה אסורים. קרובות משפחה המותרים זה רק אחות, אמא, סבתא, בת, נכדה וכו'. אבל דודה ובת דודה אסור לשמוע אותן שרות. לשאלתך אם מותר להן לשיר אם יש חשש, אני לא יודע, אם הם לא אמורים להיות בבית או בחדר שהן שרות לעצמן מותר ואין חשש. אולם אם הם אמורים להיות בקרבת מקום ויש להם אפשרות לשמוע, אסור.