שאילת טל ומטר בחוץ לארץ

שאלה:

בס"ד שלום הרב! 1) האם כל המקומות בחוץ לארץ הולכים אחר הארץ מבחינת שאילת גשמים וכו..? 2) כיצד אני יודע להבחין בחוץ לארץ מה נכלל באיסור חדש ומה לא. לפי התאריך. אני נמצא בברזיל.

תשובה:

שלום וברכה

בחו"ל שאילת גשמים אינה בז' באדר אלא בליל התקופה, שזה הלילה שבין הרביעי לחמישי בדצמבר.

בנוגע לארצות חצי הכדור הדרומי כמו אוסטרליה ששם החורף הוא בזמן שבארץ ישראל קיץ נחלקו הדעות, רבים מבני ספרד נהגו שם שלא לשאול גשם בכלל, ראה דבר שאול סי' ג [היה רבה של ארגנטינה] אולם בני אשכנז קיבלו בזה את הוראת רבי יצחק אלחנן ספקטור מקובנא, לבקש בחורף כשאר בני חו"ל.

לגבי איסור חדש בחו"ל ראה כאן.