נישוק עם אחות סבתא

שאלה:

אח שלי נישק את אחות של סבתא שלי מנימוס בלבד ואני אמרתי לו שינשק אותה כי אם לא היא הייתה מאוד מאוד נפגעת. זה מותר?

תשובה:

שלום רב,

חבל. זה איסור גמור. צריכים להסביר לה שזה אסור, אתם נזהרים וכד' אבל לנשק מישהי שאינה אמו או סבתו זה אסור. גם לאחות גדולה למרות שזה אסור כתב הרמב"ם שזה מעשה טפשים, אבל אחות סבתא זה ודאי אסור. ראה בהרחבה בשו"ת אגרות משה יו"ד ח"ב סי' קלז.