מכנסיים לנשים

שאלה:

שלום כבוד הרבנים יש רב שאמר שאין לא מושג למה לא מתיקים מכנסיים רחבים. וזה וודאי לא נכון חשוב לי לדעת מקורות לזה תודה

תשובה:

שלום רב,

לא יודע למה זה לא נכון. אני לא עוסק במה היה טוב יותר או מה לא. כי החובה של אישה ללכת בצניעות היא ברורה. וכך תופעה חריגה מעבר לנורמה של הנשים הצנועות, זו בעיה הלכתית עוד לפני שנכנסים לסוגיה של לא תלבש. כי מצד איסור לא תלבש אם היה מדובר על מכנסי נשים באופן ברור, אין בזה איסור. ואם אכן יהיה דור בעתיד שכל הנשים הצבועות תלבשנה מכנסיים רחבות, ודאי יהיה עדיף ללבוש כך – כמו הנשים הצנועות. אולם מאחר שהיום זה לא כך, ודאי שזה אסור משום דת יהודית.