ארמית בקדיש / צרכי מצוה באמצע התפילה

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת למה במילים מסוימות בקדיש כורעים מה מיוחד בהם? 2 בסימן נו הבית יוסף מתרץ למה בקדיש יש מילים בעברית מפני ששבח לא יכולים לשנות ללשון תרגום ואני שואל למה לא יכול? 3 ובסוף סימן נו מביא הבית יוסף שבין קדיש ליוצר אין לספר להוציא אותם שצועקים על חבריהם ואני שואל עד שיתן דוגמא לצועקים על חבריהם יאמר שלא ידברו וממילא ודאי שלא יצעקו? תודה רבה וסליחה על האריכות

תשובה:

שלום וברכה

הכריעה בגלל תוכן הברכה או הענין, לא בגלל מילה זו או אחרת.

נראה שכוונתו שחילוקי המשמעויות בשבחים השונים שבקדיש אין להם תרגום מדוייק בארמית, ההבדל בין יתרומם ליתנשא למשל, אין לו חילוק בארמית.

לא הבנתי את שאלתך השלישית… ודאי שאסור לפטפט, הוא בא לחדש ואגב זה בסי' נז, שגם לצרכי מצוה אסור, ולכן אותם שצועקים על חבריהם כלומר, שבאים להציל עשוק מיד עושקו על ידי שמוחים בו בפני כולם בתפילה וכדומה, אף שיש בזה מצוה אסור לעשות זאת באמצע התפילה.