עובר לפני המתפלל בכיתה בבית הספר

שאלה:

שלום
לגבי תפילת עמידה:
א. את הפסיעות בהתחלה וגם בסוף התפילה, באיזה רגל להתחיל?
ב. תפילה בכיתה: אם הסתיים זמן התפילה (הוא מוגדר מראש) ויש מישהי מאחורי שטרם סיימה את התפילה, מותר לי לפסוע? ואם אני רואה שהיא סיימה ומחכה לבת שמאחוריה (שביננו יש כבר יותר מארבע אמות, אבל זאת שמאחורי לא יכולה לפסוע) האם אז אפשר לפסוע?
ג. יש הבדל בין ביכנ"ס לכיתה בעניין הזה?
תודה רבה רבה

תשובה:

שלום וברכה

א. ניגשים ברגל ימין ופוסעים ברגל שמאל להראות שקשה עלינו הפרידה מהמלך.

ב. במקרה הראשון, אם עדיין לא התחיל השיעור ואפשר לעמוד כדאי להמתין אא"כ היא לא מאחורייך ממש אלא מהצד. במקרה שכבר הגיע זמן השיעור או ההפסקה, מותר לפסוע לצד, אין לה רשות לעמוד באופן כזה במקום שאינו מיועד לתפילה. במקרה השני ודאי מותר לפסוע לכתחילה.

ג. ההבדל הוא רק בנקודה של "האין רשות" שציינתי, בבית הכנסת תמיד יש רשות.

שיתקבלו התפילות.