פירסום תמונות הצעת נישואין

שאלה:

שלום. לפני כשבוע הצעתי לחברתי הצעת נישואין ויש לנו תמונות מהמאורע עכשיו לפי מה שידוע לי זה לא אירוסין אלא רק הסכמה על נישואין השאלה כזאת בדורנו היום מקובל להגיד שאנחנו מאורסים אומנם לא לפי ההלכה אבל זה מה שמקובל להגיד ואין לזה משמעות הלכתית ורצינו לפרסם התמונות בתוספת המילה "מאורסים" האם יש בכך בעיה?

תשובה:

אין בכך בעיה מבחינת האירוסין שבדבר זה ביטוי ידוע ומובן שאין כוונה לקידושין ממש. יש לבדוק אם אין בעיית צניעות בפירסום תמונת בחורה בראש כל חוצות… לשיקולכם לפי הענין והנמענים.

מזל טוב ושתזכו בעזרת ה' לבנות בית יהודי נאמן לעם ישראל.