אמירת פיטום הקטורת בשבת לאחר מוסף

שאלה:

שלום
1. מדוע אומרים בשבת לאחר מוסף פטום הקטורת, הרי נעשה סמוך לקרבן התמיד (שחרית ומנחה).
2. האם מי שאמר פטום הקטורת לאחר ברכות השחר צריך לחזור ולומר גם בסוף התפילה (בחול ובשבת)?

תשובה:

שלום וברכה

  1. הטעם על פי נגלה לפיטום הקטורת לאחר מוסף בשבת הוא כדי להשלים למאה ברכות, השבחים שם מצטרפים… אולם יש בזה גם ענין מיוחד על פי סוד ודוקא לאחר מוסף ומועיל לגרש את הקליפות, ראה בהרחבה בכף החיים סי' תרכב ס"ק ו.
  2. מן הטעם הנ"ל גם מי שאמר פיטום הקטורת לפני התפילה אומרה לאחריה, אין קשר בין הדברים, לפני התפילה זה נאמר כחלק מהליך קבלת התפילה בשמים בצירוף תפילת אנא בכח המכוונת כנגד שם בן מ"ב שתפקידו להעלות את התפילות, ולאחריה היא נאמרת לגרש הקליפות. ובכלל לא משנים נוסח התפילה אף פעם…