ארנק עם סימן שנמצא לפני זמן רב ולא נמצאו בעליו

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
לפני כמעט 5 שנים מצאתי ארנק עם מסמכים וסכום כסף קטן מאז נעשטו מס נסינות לאתר את בעל אבידה אך ללא הצלחה
מה עלי לעשות עםפ הכסף ושאר הדברים???

תשובה:

שלום וברכה,

מוצא שלא הצליח לאתר את בעל האבדה, אם האבדה הינו חפץ שניתן לקנותו בשוק, [לא חפץ ייחודי], יכול לשום את דמי האבדה ולרשום את שווי האבדה בפנקס שמור, ולהשתמש באבדה לעצמו, והיה אם יאתר את המוצא ייתן לו את דמי האבדה.

ולכן במציאת ארנק עם כסף ולא נמצאו הבעלים, ניתן לשום את שווי האבדה יחד עם ערך המעות שהיו הארנק, ולרשות בפנקס שמור, ולהשתמש בכסף עד שיימצא האובד, או עד שיבוא אליהו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רסז סעיף כא.