קניית ספר לספריה האם נחשב לפגיעה בזכויות יוצרים

שאלה:

למה מותר לשאול ספרים מספריה? הרי יש כאן פגיעה בזכויות יוצרים של הסופר, שהרי אם הספר לא היה בספריה יתכן והייתי קונה אותו

תשובה:

שלום וברכה,

פגיעה בזכויות יוצרים אין הכוונה לעשות מעשים שירכשו הרבה את היצירה. אלא הכוונה שאסור לרדת לגבולו ע"י שמעתיק את חוכמה. לכן שימוש רגיל ביצירה של בעל היצירה, לא נחשב הפרה בזכויותיו. רכישת ספרים לספריה לא נחשב לפגיעה כיון שכך הדרך בשימוש הספרים. כמו כן אם שואל ספר מחבר ובכך לא יצטרך לקנותו – מותר. כיון שהשתמש שימוש רגיל והולם.

ראה כאן בהרחבה ביסוד האיסור של זכויות יוצרים. ולפ"ז אין איסור בשימוש רגיל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ירידה לגבול שייך כאשר משתמש שימוש שמצר את צעדיו. ולכן סיכום במילים אחרות אם ימנע מבעל הזכויות – אסור. אם לא ייפגע זכויותיו מהסיכום שמסכם לעצמו – מותר.