ביטול מקח בגין איחור בהספקת הסחורה

שאלה:

שלום וברכה מע"כ הרב שליט"א
בחודש אלול הזמנתי מיטה ע"פ מידות וצבע שבחרתי.
לחצתי שזה יגיע לפני סוכות אבל אחרי כמה ימים המוכר אמר שזה לא יגיע לפני סוכות אבל זה יגיע מיד אחרי החגים.
מיד אחרי שמח"ת המוכר אומר שהמיטה תגיע אחרי ר"ח חשוון.
שבוע שעבר- לאחר שיום יום אני מנדנד למוכר שאני צריך את המיטה- אמרתי לו שאני רוצה לבטל את העיסקה מאחר וכבר עבר חמשה שבועות מאחרי החגים והוא לא סיפק את הסחורה.
לטענתו אני לא יכול לבטל כי זה הזמנה ע"פ דרישות שלי.
וכבר חלף עוד שבוע והמיטה איננה.

שאלתי היא האם עכשיו שכבר עברו ששה שבועות מ'אחרי החגים' ועדיין לא קיבלתי את המוצר האם אני יכול לדרוש לביטול המקח ולקבל את כל כספי בחזרה?

אודה אם אוכל לקבל את תשובת הרב שליט"א בנידון
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

הנתיבות סימן קצ ס"ק ז מחדש שקונה שעשה קניין בחפץ, ומאחר לשלם ואומר שיהיה לו ישלם, יכול המוכר לבטל את המקח, כיון שמכר ע"ד לקבל דמים. וכיון שמאחר בתשלום בטל המקח. מבואר שאיחור בכסף – או איחור בספקת הסחורה נחשב לעילה לבטל את המקח.

ולכן במקרה שלך – שהמוכר מאחר את הסחורה, איחור בזמן מהווה עילה טובה לביטול המקח. המקרה שלך הוא הרבה יותר קל מהנתיבות, הנתיבות דיבר שהקניין נעשה, ואפ"ה יכול לבטל. כ"ש במקרה שלך שלא ברור שהיה קניין משיכה או הגבהה, רק הזמנה, שיותר קל לבטל.

בהצלחה.