להסתיר תאונות מחברת הביטוח כדי לקבל פוליסה נמוכה

שאלה:

ערב טוב.

האם מותר לומר לחברת ביטוח שהעבר הביטוחי שלי נקי-כלומר שלא היו לי בעבר תביעות ביטוח,במידה והרכב שהיה לי בשנים האחרונות היה רכב חברה שלא התאים לאופי העבודה וכתוצאה מכך ארעו בו נזקים?

הדבר משפיע על גובה הפוליסה שעלי לשלם על רכב חדש שרכשתי

תודה רבה ויישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לך לשנות ולהסתיר תאונות כדי לקבל פוליסה נמוכה. כיון שאתה ניגש אליהם בכדי להיות מבוטח, יש להישמע לדרישתם. וכל שינוי מתנאי הביטוח נחשב לאיסור שקר ולאיסור גזל.

בהצלחה.