קניית דברים שנשכחו בדואר ישראל

שאלה:

יש בכל שנה מכירה של דואר ישראל של דברים שלא באו לאסוף אותם או עם כתובות שגויות.
האם מותר לקנות במכירה כזאת?

תשובה:

שלום וברכה,

חפץ שנשכח בבית חברו נחשב לאבדה, ואסור למוכרה.

במקרה שלך אני מתאר לעצמי שיש חוזה בדואר ישראל שמתנה מראש שאם לא יהיו דורשים למשלוחים עד זמן מסוים, יוכל הדואר למכור את המשלוחים לטובת עצמם. [ללא חוזה הם לא יסתכנו] ולכן אם יש חוזה  שמתנה את תנאי המשלוח [אין לי ידע בזה], אין איסור לקנות מהם.

בהצלחה.

מקורות:

חפץ שהושאר ונשכח חל חובת שמירה ואסור לכלותו, ראה שו"ע סימן שיט, ושו"ת אגרו"מ חו"מ ח"ב סימן נו.

ואם יש חוזה שמתנה את תנאי המשלוח, מותר להם למכור שעל דעת כן נמסר לדואר ישראל.