העתקה מספרים – פגיעה בזכויות יוצרים?

שאלה:

שלום אני כותב ספר ויש כמה ספרים שרשום עליהם שאסור להעתיק לצלם וכו'… ללא בקשה בכתב מהמחבר.
אם אני מעתיק קטע או מאמר וכותב ללא רשות אך מציין שהמאמר הנ"ל נלקח משם, האם זה עדיין גזל ואני חייב לבקש את הרשות?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שרכש תוכנה או ספר, מותר לו להעתיק לצורכו האישי, אבל לא לצורך מסחרי.

גם אם לא רכש את הספר ורוצה להעתיק מספר דפים, היות והעתקה חלקית ולא דבר שלם, אין בזה פגיעה בבעל הזכויות  – העתקה מועטת של מספר דפים מספר שלם, אין בזה שום הפסד לבעל הספר, ולכן אין איסור להעתיק.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אדם שלדוגמא כותב ספר על ביאורי תוספות. ובקטעים שלא הצליח להבין לבד, נעזר בספרי עזר אחרים שכתבו בזה, ולעיתים ואפי' רבות נעזר אפי' בלשונם מה הדין?

  2. מה הדין באופן שהוא למשל מוציא ספר על תקציר הדף, וכלול בו ביאורי תוס', בדרך קצרה, ובמקומות שלא מבין מעתיק מספר שכל כולו ביאורי תוס'. כך שאין צד שמישהו ימנע לקנות את הספר ביאורי תוס' של הלה, בגלל תקציר הדף שלי, כיון שספרו עוסק בביאורי תוס' בהרחבה יתירה, עם מקורות רבים, משאי"כ בספרי שלא עוסק בכך. א"כ מצד אחד נעזר הרבה, ומצד שני נראה בעליל, שאינו פוגע בזכויותיו. אשמח לדעת מה דעת הרב בזה, תודה.