שמיעת לשון הרע מאשה מרירה ובודדה

שאלה:

שלום
אשתי מדברת רבות עם אשה בודדה וערירית. השיחות איתה מחזקות את האשה ונותנות לה כח ועידוד. דא עקא שבשיחות אלו עולים סיפורים רבים של לשון הרע ורכילות שאין בהם שום תועלת מעשית. רק פורקן של האשה המסכנה.(מטבע הדברים האשה הנ"ל מאד מרירה ורואה שחורות) האם על אשתי לומר לה ברורות כי אין ברצונה לשמוע לשון הרע. או מכיוון שבהאזנה לסיפורים אלו האשה הנ"ל מוצאת פורקן ונחמה על אשתי להאזין. אשתי מציינת שהיא משתדלת שלא להאמין ולדון לכף זכות.

תשובה:

כיון שבאמת אין כל ממש בסיפורים האלו, וטבעם של אנשים כאלו להמציא ולדמיין ולחשוד וכו', על אשתך להפנים שזה המצב ואז אין לאסור עליה לשמוע זאת למען בריאותה של האשה, באמת מגוחך להאמין לדברים. אך יחד עם זאת כדאי לנתב אותך בעדינות כמה שיותר לשיחות נעימות יותר, גם לה זה יעשה טוב.

תזכו למצוות.