נתינת יד בין איש לאשתו במקום ציבורי

שאלה:

האם אסור לבעל לאחוז ידי אשתו כשהולכים ביחד ברחוב?

תשובה:

שלום רב,

אין איסור. ראה את דברי הרמ"א באבה"ע סי' כא סעי' ה': "יש אומרים דאין לנהוג אפילו עם אשתו בדברים של חבה, כגון לעיין ברישיה אם יש לו כינים, בפני אחרים". נתינת יד אינה איסור, ולא לכך התכוון הרמ"א, אולם ישנם ציבורים שיקפידו גם על נתינת יד במקום ציבורי.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. משמע שלפי הרב עובדיה זצ"ל ולהבדיל בנו הרב יצחק הדבר אסור

    ביביע אומר ח"ד סימח ט' וכן בילקוט יוסף הלכות חופה וקידושין פרק יג הלכה ח'
    כתוב שצריך להזהר מכל מיני קירוב.