צירוף כתמים קטנים לשיעור גריס ע"י מראה טהור

שאלה:

לכבוד הרב שלום,

קורה שמופרש מאותו מקום באשה מין נוזל צמיג (בדומה לנוזל הזרע, אם כי ודאי שלא מדובר בו פה).
אם בזמן שבעה נקיים (יום 7) הוא מכתים התחתונים, וצבעו לבנבן ובו מפוזרים איזורים קטנים בצבע אוסר, האם נחשב כל שטחו לכתם בצבע אוסר או שמא נוהגים באותם איזורים אדמדמים כבכתמים נפרדים (כלומר משווים שטחיהם במצורף לשטח גריס)?

כמו כן, אשה ששוב התחילה הפסק וספירת שבעה נקיים בהנחה שנאסרה, אם עפ"י תשובת כבודו יתברר שמותרת, האם פשוט מפסיקה לספור ברגע שנודע לה כי מותרת בדיעבד?

בשאלתי מדובר במי שהתחילה ספירת השבעה בפעם השלישית ברציפות וחודשים מספר אחרי לידה בהם היה דימום.

תודותינו.

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני הכלל הוא כך, שלמרות שהמראה הטהור עצמו אינו מצטרף לשיעור גריס, מכל מקום הוא מחבר את טיפות הדם להחשב אחד ואם בדם לבד בצירוף הכל יש גריס אכן האשה נאסרת. כך הורה רעק"א בסי' קצ סעי' י בשם המעיל צדקה, וכך הואב להלכה בבדי השלחן שם ס"ק עט. אבל לדבריך שזה חוזר על עצמו, כדאי לעשות בדיקת אחות טהרה, אולי יש שם עדיין פצע מהלידה שמדמם קצת ועם ההפרשה הטהורה זה יוצא החוצה. במידה ואכן יש במה לתלות, היא תוכל להמשיך לספור, במידה ולא עברו 24 שעות מאז שהתייאשה מהספירה, יש סוברים שהיסח הדעת פחות מ24 שעות אינו כלום, ראה שו”ת שבט הלוי ח”ג סי’ קכג.