האם מותר להוריד כל שיער הראש?

שאלה:

שלום
האם מותר לגלח שיער כל הראש כולל פיאות? האם משנה אם בתער או מכונת גילוח? אם אסור – מדובר באיסור דאוריתא לא תקרחו קרחה?
האם משנה אם מישהו מקריח ברוב השיער בראש?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

נעשה סדר בדברים: האיסור של לא יקרחו קרחה אמור לגבי מי שעושה קרחת כזו על מת, כאקט של אבלות, אבל מלבד זאת יש נושא נוסף, שאסור להוריד את פיאות הראש והזקן בכלל, ואת הזקן עצמו אסור להוריד בתער, אלא רק במשחה או מכונה כשרה. על גבולות פאת הראש ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני רואה שכתוב ביורה דעה קפא ס' ג, שאינו חייב אלא בתער או במספרים כעין תער.
    האם במכונת גילוח מותר להוריד שיער כל הראש- קרחת – כולל הפיאות?

  2. האם כך קוראים שו"ע? הוא הרי כותב שיש אוסרים ויש לחוש לדבריהם, וכך התקבל בכל תפוצות ישראל כהוראת השו"ע לחוש לדעת המחמירים.