קיצוץ – קיצור הזקן עם מספריים

שאלה:

שלום וברכה,
אחר דרישת שלומכם הטוב,
רציתי לשאול, האם מותר, ובאיזה אופן לקצר את הזקן עם מספריים, והאם צריך מספריים מיוחדותמסויימות בשביל זה?
2. האם זה מותר לכתחילה?
3. מה האורך שמותר להשתמש במספריים?

יישר כח מראש.

תשובה:

שלום וברכה

לגבי הזקן עצמו [בשונה מפאת הראש] גם אם נשאר מעט מאוד, זה כבר בסדר, ובדרך כלל ככל שזה אכן נעשה במספריים ממש ולא בחיתוך סכין, גם אם לא נשאר כלום זה בסדר, ובעצם מכונת גילוח כשרה עובדת בשיטה זו של מספריים [כאשר הסכין מצד עצמו אינו יכול לחתוך אלא רק בשילוב של הצד הקהה של המספריים]. לגבי מקום פיאות הראש עד העצם שבאמצע האוזן, יש להשאיר לפחות 5 מ"מ אורך.