להקל בדיני גילוח הראש?

שאלה:

שלום כבוד הרב.

אני ספרדי (מצפון אפריקה).
רציתי להסתפר ולהתגלח לפני ימי בין המצרים כי לא רציתי להיכנס במחלוקת הפוסקים על הנושא הזה (אם מותר או אסור להסתפר/להתגלח בימים האלה – אשכנזים, ספרדים מבבל, ספרדים מצפון אפריקה, וכו').
וגם רציתי להשאיר אורך שיערות כל הראש (לא רק הפאות) של חצי ס"מ לפחות, כדי לקחת בחשבון את דעת המחמירים בנושא הזה.

אבל למעשה, עשיתי טעות בתספורת (באחורי הראש), ולא התגלחתי טוב, ועכשיו אני מנוול (אני מתבייש בזה).
והפתרון כדי לתקן את הטעות הזו, הוא שאני צריך להסתפר כל הראש ולהשאיר אורך קצר יותר לשיערות הראש.

האם אפשר לי להקל ולהסתפר גם בימי בין המצרים, וגם להשאיר אורך של 3.5 מ"מ אפילו, גם לפאות הראש?

תודה מראש.
צום קל, וכל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

מנהג רוב קהילות הספרדים להסתפר עד שבוע שחל בו תשעה באב.

את פאות הראש תשאיר 5 מ"מ ואל תכנס חלילה וחס בחשש הקפת הראש.

ברכה והצלחה.