גילוח במכונה כשרה – מכון צומת

שאלה:

שלום כבוד הרב , אני אדם דתי מתעסק בענייני קדושה ועובד במלאכת קודש
כשהייתי ילד אובחנתי עם סבוריאה דרמטיטיס (מחלת עור)
זה עושה קשקשים ואדמומיות ומלווה בגירודים
עברו השנים ועכשיו כאדם בוגר זה חזר וכבר כמה שנים רצופות כשיש לי זקן אני מגרד ללא הפסקה במהלך כל היום ואפילו פוצע את עצמי

כשאני מגולח עם מכונה הדבר הזה לא קורה והכל בסדר נעים לי וטוב
השאלה האם אני צריך להראות דוגמא לסובבים אותי למרות הבעיה הרפואית הזאת ולגדל זקן או שזה בסדר להתגלח

תשובה:

זה בסדר גמור להתגלח במכונה כשרה.

אבל תרשה לי להתייחס לכותרת שכתבת. למיטה הבנתי אין כזה דבר מכונה כשרה של מכון צומת. יש פשוט ויכוח על עצם כשרותם של רוב מכונות הגילוח, בעוד מכון צומת טוענים שבדרך כלל מכונת גילוח פועלת באופן של פעולת מספרים ואין חשש לחיתוך על ידי סכין, ובשל כך הם מכשירים מכונות גילוח רבות [כמעט כולן לפי דעתי], דעת רוב ככל הפוסקים שהחשש הזה קיים גם קיים!!! הנושא הזה כבר ראשיתו בדברי החפץ חיים, ועובר דרך כל גדולי הפסיקה, ביניהם הגרש"ז אויערבך, הגרי"ש אלישיב, הגרח"פ שיינברג ועוד רבים מאוד, שחששו לכך. ולכן בעיני ההכשר הניתן על ידי מכון צומת למכונות גילוח יש בו משהו שמטעה אנשים, ואני באופן אישי מתרעם על כך מאוד. בדרך כלל אדם מחפש מכונה עם הכשר משום שהוא חושש לחששם של גדולי הפסיקה, והוא מחפש מכונה שלא קיים בה חשש זה, לא בגלל שהוא רוצה את חוות דעתם של מכון צומת החולקים על פוסקים אלו! ואנשים לא יודעים שכאשר הם קונים מכונה בהכשר צומת היא אסורה בשימוש לדעתם של פוסקים רבים.

ולכן, אם אתה רוצה מכונת גילוח כשרה, יש מכונות בכשרות של הרב מרדכי גרוס, וכן יש ראשי סכינים למכונות פיליפס של הרב ישראל מאיר מורגנשטרן, מאלו קניתי לילדי, ובזה תוכל להשתמש.

רפואה שלמה ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. גילחתי את השפם עם סכין לבדוק האם המכונה שלי כשרה למרות האישור
    ואכן יש הבדל , המכונה שלי לא חותכת את העור כמו סכין ומשאירה נקודות שחורות מחוספסות שמרגשים באצבעות
    בכל מקרה , אלך לבדוק לגבי כל מה שהמלצת לי. תודה רבה בשורות טובות ימים טובים בדרך

  2. אני אינני יודע לבדוק מכונות גילוח ואינני בטוח כלל שהבדיקה שלך משקפת, או שתראה לרב שמבין בזה [?] או תקנה מכונה בעלת כשרות מוסמכת. בהצלחה רבה מאוד.

  3. אישור כשרויות
    למכונת גילוח זקן כשרה:
    א] הכשרות של גילוח כהלכה.
    באישור בד"צ שערי הוראה,
    הגרש"א שטרן שליט"א.
    לראשי מכונת גילוח זקן.
    בסדר/תקינה.
    ב] הכשרות של משמרת ההלכה.
    באישור הגר"א בייפוס שליט"א.
    לראשי מכונת גילוח זקן.
    תקינה.
    ג] הכשרות של הרב מרדכי גרוס.
    תלוי באיזה גירסה,
    הגירסאות האחרונות,
    קצת גבוליות.
    ד] הכשרות של הרב אריה דביר.
    הינה לא בסדר,
    ממש כמו שאר המכונות גילוח,
    ללא הכשר כלל.
    ה] הכשרות של מכון צומ"ת.
    הינה לא בסדר,
    ממש כמו שאר המכונות גילוח,
    ללא הכשר כלל.

    קיימת התייחסות מלאה יותר,
    בחוברת: "תקציר דיני תספורת וגילוח".
    מהדורה שלישית. שנת התשפ"ג.
    מאת הרב ישראל מאיר מורגנשטרן.

    התשובה הזאת הינה
    תשובת הרב ישראל מאיר מורגנשטרן.

    השאלה:
    האם התשובה הזאת הינה מחמירה,
    ויש להקל כן להתיר גילוח זקן
    באמצעות:
    1] מכונת גילוח זקן מהגרסאות החדשות,
    בכשרות של הרב מרדכי גרוס.
    2] מכונת גילוח זקן
    בכשרות של הרב אריה דביר.

    תודה.

  4. אנחנו לא אחראים על המתפרסם בספרו של הרב מורגנשטרן, אבל נכון שכך היא דעתו. ביחס למכונות של צומת הדבר מתברר כך גם באתר שלהם עצמם כך שזה ודאי נכון.