הדמיית שיער והשחתת פיאות

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
אני בחור צעיר ולצערי בשנים האחרונות הנני סובל מהתקרחות גברית שגורמת לי לירידה בביטחון העצמי. אני שוקל לעשות טיפול של הדמיית שיער לאחר שלא נמצאתי מתאים להשתלת שיער אך לצערי לא ניתן לעשות את זה מבלי לעשות תספורת אפס או עד 0.3 מ"מ כי זה ייראה לא טבעי.
ורציתי לדעת מה ניתן לעשות במקרה זה לגבי השחתת פיאות?

אני מציין שגם בלי קשר לטיפול כיום לצערי אני משחית את הפיאות לפעמים בגילוח אפס בעקבות נשירת השיער עקב המראה האסתטי הלא מחמיא שזה נותן לי שאני קירח באמצע ומסביב צומח השיער. למרות ששמעתי שזה שווה ערך לכמה פעמים של אכילת חזיר ממה שאמרו לי (איני יודע אם זה נכון)

תשובה:

שלום וברכה

קראת בצער את הקושי שאתה מתאר. אין להקל בשום אופן בפחות מ3.5 מ"מ, ולמעשה אין סיבה לקושי, גם אם את שאר הראש אתה מגלח קצר יותר, את מקום הפאות תשאיר באורך הנ"ל, ויהיה לך מראה יהודי הכולל פאות. יש הרבה מאוד יהודים שאת הפאות מגדלים ארוך יותר משאר הראש. אכן חבל להכנס בחשש כזה של איסורי תורה המבואר בשו"ע בסימן קפא.

בשורות טובות ושבת שלום.