שליחת תמונה של בחורה עבור שידוך

שאלה:

שלום רב
ברצוני להבין ולדעת מה ההלכה לעדות המזרח ?
לגביי שליחת תמונה של בחורה לשידוכין כגון לשלוח לשדכנית
שמתעסקת בשידוכים דרך ווצאפ וטוענת שללא שליחת תמונה של הבחורה
לבחור/ לשדכניות נוספות הסיכויים קלושיים
דעתי לא לשלוח תמונה מטעמי צניעות אלא מספיק פרטים אישיים!
אשמח לתשובה בהקדם
אם אפשר מקור מאוד יעזור

תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

הנושא הוא לא מקור כזה או אחר. יש בחברה כאלה שדורשים תמונות וזה מקובל, איני חושב שיש בזה איסור של צניעות. הרי גם בפגישות כמובן שהבחור רואה את הבחורה מולו, ואין בכך בעיה כל עוד זה נעשה למטרת נישואין. והרי כידוע אסור לאדם להתחתן קודם שיראנה.. נכון, יש כאלה שאינם דורשים ואצלם זה לא מקובל, אבל לעשות מזה נושא הלכתי, אני חושב שזה לא נכון.