לצלם ספר לצורך שימוש אישי

שאלה:

לכבוד הרב שלום,
1. אם יש בידי ספר שרכשתי, האם מותר לי לצלם אותו ולהשתמש בעותק הדיגיטלי שצילמתי, אם זה רק לצורך שימוש אישי?
2. רכשתי סט ספרים ישנים, ובחלק מהספרים היו דפים קרועים, האם מותר לי לצלם ולהדפיס את הספרים מחדש לשימוש אישי בלבד?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי חוק זכויות יוצרים מותר לרוכש לשכפל לעצמו את התוכנה שקנה,בלבד שמשכפל לצורך אישי ולא לצורך מסחרי. השכפול מועיל לרוכש שלא יצטרך לרכוש שנית, ומותר לו לעשות זאת. על כן גם לפי הלכה מותר להעתיק לצורך אישי.

ולכן בשתי השאלות ששאלת מותר להעתיק לעצמך את מה שקנית.

בהצלחה.

מקורות:

נמסר לי מעו"ד לענייני זכויות יוצרים כי  הרוכש תוכנה יש בזכותו להעתיק את התוכנה לעצמו.