חובת השוטר בכבוד העציר

שאלה:

חג שמח אני שוטר ומתפקידי לתטפל עצורים ויש לנו כללים במשטרה כמו מקרה שקורה לי די הרבה לאחד שיש לו בעיות נפשיות אנחנו קוראים לו קוקיה מין סלנג ואמרו לי שזה אסור וצריך לתנצל בפני העצור הם מה שאני עושה זה בסדר או לא

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שעליכם כשוטרים לכבד כל אדם באשר הוא, יש לעשות פרדה ברורה בין הטיפול במקרה שחייב להיות נכון נחוש ועניני, לבין היחס לאדם כאדם, לא לפגוע בכבודו ולעשות הכל כדי שלא יסבול מעבר למה שנדרש מתוקף התפקיד עצמו ולצורך פתרון הבעיה ממש. רק אתמול ראיתי ראיון עם יהודי צדיק – הרב הבר יו"ר מתנת חיים, שנחשד באופן תמוה בקבלת תשלום על תרומות כליה מה שהתברר כעורבא פרח, יהודי אציל נפש, והוא מתאר כיצד בשעה שבאו לעוצרו הוא ביקש להמתין 5 דק' עד שבתו תצא מהבית לבית הספר שלא תראה את אביה אזוק וכו'. לא מדובר באדם מסוכן… אדם נורמטיבי לגמרי שנחשד בקבלת דבר שלא כחוק, השוטר סירב בכל תוקף והוביל אותו בצורה משפילה לעיני בתו הקטנה. למה?! אסור להתרגל לתפקיד… יש לעשות הכל למען שמירה על כבודו של כל אדם, אפילו מי שהוכחה אשמתו לא אמור לסבול מעבר למה שדורש החוק.

כמובן מה שאמרתם שלא בפני האדם אינו מצריך בקשת מחילה, אבל אם תשתמשו בביטויים משפילים בהכרח גם תנהגו כלפי העציר בצורה שאינה מתאימה, סגלו לעצמכם דיבור נעים ומכבד.

בהצלחה רבה ותעשו תמיד רק טוב!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. דבר ראשון אתה מדבר לשון הרע על יהודי הרב הבר ומביא דוגמה בלי רשותו ואני לא מקבל את דברך הנלוזים והקלים. ודבר שני צריך וחייב לבקש סליחה בפני האדם עצמו עם רבים או ביחיד לפי העון ואין שום דבר על מה לדון. יהרג ולא יעבור לא משנה מה והשוטרים האלה שאתה מציג רשעים ארורים הם והם צריכים לתנצל בפני כול אדם במשך כול החיים שלהם ואתה מי שכתב לי את זה אתה מערבב דברים התורה זה לא מה שמתחשק לי ואין הפרדה ולא כלום אסור עד שאתה מגיע לשאלה בלכה בעניין העיקר לא להלבין פני חברו ברבים אפילו ימותו מליון איש