כפרות שלא בפני המתכפר

שאלה:

אם אני עובד בלול. האם אני יכול להגיד לשוחט שייסמן 4 תרנגולים וכאשר יגיע תורן להשחט יעלה כאילו שימשו עבור כפרות לבני משפחתי. לאחר השחיטה התרנגולים האלו יילכו לקו האריזה ויגיעו לסופרמרקט?

האם זה מותר שזה יגיע לסופרמרקט?
האם זה מועיל לעשות תרנגול כפרות שלא בפניי האדם?

תשובה:

שלום וברכה

השאלה מענינת… לא מצאתי מקור ברור שזה צריך להיות בפני המתכפר דוקא ושצריך לעיכובא לסובב על ראשו, אבל כיון שהענין הוא לעורר לתשובה ולחשוב שמה שנעשה לתרנגול צריך היה להעשות לו, נראה שעיקר חסר מן הספר באופן זה… כמו כן ברור שהתרנגול צריך להיות שלך, לא מספיק שאתה עובד בלול… וגם יש לפדות את שוויו ולתת לעניים את הכסף… אבל כאמור בכל מקרה לא זו הצורה הראויה לקיום מנהג הכפרות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם פודים את שוויו בכסף ונותנים לעניים זו לא הבעיה, כמו שמותר לאוכלו, אלא שכאמור לו זו צורת קיום המנהג ואין טעם באופן כזה.